Shkoni në fillim
Qëndroni në kontakt
Lagjia Manush Alimani, Bulevardi Zogu I Pare Xhabije Shkodër 4001, A
hello@corestudio.al
Tel: +355 67 229 0922
Kontaktoni Suportin
support@corestudio.al
WP: +355 67 229 0922

Rreth biskotave tona

Data e hyrjes në fuqi: 10 Prill 2020
Biskotat tona nuk janë të ngrënshme!

Çfarë janë biskotat?

Biskotat të quajtura (Cookies) janë skedarë me tekst të vegjël, të cilat shkarkohen në kompjuterin tuaj, tabletin apo si dhe telefonin tuaj kur vizitoni një faqe interneti ose aplikacion. Faqja e internetit ose aplikacioni mund të marrin këto biskota nga shfletuesi juaj i internetit (p.sh. Google Chrome, Mozilla Firefox ose Internet Explorer) çdo herë që vizitoni, në mënyrë që ata t’ju njohin, mbajnë mend preferencat tuaja dhe t’ju ofrojnë një përvojë më të sigurt në internet.

Në përgjithësi, cookies janë shumë të dobishme dhe janë një metodë e zakonshme e përdorur nga pothuajse çdo faqe në internet që vizitoni, sepse ato ndihmojnë për ta bërë përvojën tuaj në internet sa më të qetë që të jetë e mundur. Për arsye sigurie, shumë faqe në internet nuk do të funksionojnë fare pa përdorimin e cookies (ose teknologjive të tjera të ngjashme, siç janë etiketat siç mund ti njihni me termin “tags”).

Biskotat në përgjithësi nuk kanë ndonjë informacion për të identifikuar një person individual, por përkundrazi përdoren për të identifikuar një shfletues në një makinë individuale.

Nëse dëshironi, ju si individ mund të kufizoni, bllokoni ose fshini biskotat duke ndryshuar cilësimet e shfletuesit tuaj, por kjo mund të nënkuptojë që faqja e internetit nuk do të funksionojë siç duhet.

Për më shumë informacion rreth biskota dhe se si ato ndikojnë tek ju dhe shfletuesin tuaj, shkoni tek faqja www.aboutcookies.org.

Llojet e ndryshme të biskotave

1.Biskotat e nevojshme

Këto biskota janë thelbësore për t’ju ndihmuar të shfrytëzoni tiparet dhe shërbimet që ne ofrojmë në faqen e internetit të corestudio.al . Pa këto biskota, shërbimet që dëshironi të përdorni nuk mund të ofrohen. Këto cookie nuk mbledhin informacione rreth jush që mund të përdoren për t’ju identifikuar, dhe ato nuk monitorojnë ose mbajnë mend se ku keni qenë në internet.

2.Biskotat funksionale

Këto biskota na lejojnë t’ju ofrojmë një përvojë më të mirë në internet kur përdorni faqen tonë të internetit. Ata nuk mbledhin ose ruajnë ndonjë informacion që do të na lejonte t’ju identifikonim personalisht.

3. Biskotat e përformancës

Biskotat e performancës na ndihmojnë të kuptojmë se si përdorin klientët tanë faqen tonë, kështu që ne mund t’i mbajmë produktet dhe shërbimet tona të rëndësishme dhe të azhurnuara. Për shembull, ne mund të shohim se cilat produkte dhe shërbime janë më të njohurat, identifikojmë kur dhe ku ndodhin gabimet dhe testojmë versione të ndryshme të një faqe në mënyrë që të sigurojmë një përvojë të përmirësuar në internet.

Ndonjëherë, shërbimet që ne përdorim për të mbledhur këtë informacion mund të operohen nga kompani të tjera në emrin tonë. Ata mund të përdorin teknologji të ngjashme me biskotat, të njohura si etiketa. Këto janë anonime dhe, pasi ato përdoren vetëm për qëllime statistikore, ato nuk përmbajnë ose mbledhin ndonjë informacion që ju identifikon.

4. Biskotat targëtuese

Ne kemi marrëdhënie me furnizuesit e zgjedhur dhe monitoruar me kujdes (palë të treta) të cilët gjithashtu mund të vendosin biskotat e tyre gjatë vizitës suaj. Qëllimi i këtyre biskotave është “reklamimi i sjelljes” (i njohur ndryshe edhe si “shënjestrim i sjelljes” ose “rivendosje”), që është një mënyrë për t’ju treguar produktet dhe shërbimet përkatëse bazuar në ato që ju duket se interesoheni. Megjithëse këto biskota mund të gjurmojnë vizitat tuaja nëpër internet ata nuk e dinë kush jeni. Pa këto biskota, reklamat në internet me të cilat do të hasni do të jenë më pak të rëndësishme për ju dhe interesat tuaja.

Biskotat që ne përdorim

gh_src

Parametri që marrim kur dikush klikon në një reklamë të caktuar në sektorin e punësimit, karrierës. Në këtë mënyrë ne ndjekim konvertimet e reklamave. Ky informacion mbahet për 3 ditë, ngjarja e përdoruesit që më vonë kthehet drejtpërdrejt në faqen e reklamave.

cookies_eu_consent

Informacioni në lidhje me biskotat e flamurin e BE-së kur ai shfaqet në faqen tonë.

referrer dhe landing_page_url

Informacioni se prej cilëns faqe erdhi përdoruesi për herë të parë në faqen tonë dhe në cilën direktori ai qëndroi.

page visits

Kjo biskotë gjurmon sa herë që një faqe e caktuar është ngarkuar.

utm_campaign, utm_medium, utm_source

Kjo biskotë është nga Google Analytics që na ndjekjen e një fushate marketingu tek faqja jonë.

_ga, _gat, _gid

Kjo biskotë mundëson që të shikojmë sa vizitorë kemi në faqen tonë.

Menaxhimi i biskotave

Shumica e shfletuesve të internetit ju lejojnë të fshini biskotat tuaja nga hard disku i kompjuterit tuaj, të bllokoni të gjitha biskotat (ose thjesht biskotat e palëve të treta) ose t’ju paralajmërojnë para se një biskotë të ruhet në pajisjen tuaj.

Ju lutemi vini re, nëse vendosni të bllokoni të gjitha biskotat, faqja jonë nuk do të funksionojë ashtu siç duhet dhe nuk do të keni mundësi të përdorni shumë nga shërbimet që ne ofrojmë. Nëse keni bllokuar të gjitha biskotat dhe dëshironi të përdorni plotësisht karakteristikat dhe shërbimet që ne ofrojmë, do t’ju duhet të aktivizoni biskotat tuaja. Ju mund ta bëni këtë në shfletuesin tuaj (shiko më poshtë).

Në vend që të bllokoni të gjitha biskotat, mund të zgjidhni të bllokoni vetëm biskotat e palëve të treta, të cilat prapë do të lejojnë që faqja jonë e internetit të funksionojë siç duhet.

Si të menaxhoni biskotat në Laptopin apo PC tuaj

Për të mundësuar funksionimin e biskotave në faqen tonë, ndiqni hapat më poshtë.

Google Chrome
 1. Klikoni “Tools” në krye të shfletuesit tuaj dhe klikoni tek “Settings”.
 2. Klikoni tek “Show advanced settings”, dhe më pas shkoni tek sektori “Privacy” ku duhet të klikoni “Content Settings.”
 3. Seleksiononi “Allow local data to be set”.  Për të pranuar vetëm cookie të palëve të para (pra faqes sonë në këtë rast), shtypni kutinë tek “Block all third-party cookies without exception”
Mozilla Firefox
 1. Klikoni “Tools” në krye të shfletuesit tuaj dhe klikoni tek “Options”.
 2. Më pas zgjidhni ikonen e “Privacy”.
 3. Klikoni tek “Cookies” dhe zgjidhni “Allow pages to create a cookie.”
Microsoft Internet Explorer
 1. Klikoni “Tools” në krye të shfletuesit tuaj dhe klikoni tek “Internet Options”.  Më pas zgjidhni ikonen e “Privacy.
 2. Sigurohuni se leveli i sigurisë është i vendosur në Mesatar ose i Ulët, e cila lejon përdorimin e biksotave në shfletuesin tuaj..
 3. Nëqoftëse është mbi Mesataren do ti bllokojë biskotat.
Safari
 1. Klikoni ikonën e opsioneve në krye të shfletuesit dhe klikoni “Settings”.
 2. Klikoni tek tabi “Privacy” dhe zgjidhni opsionin “Disable the use of cookies by third parties and advertising cookies.”
 3. Klikoni “Save”
Opera
 1. Klikoni “Menu” në majën e shfletuesit dhe klikoni “Setting”.
 2. Më pas klikoni tek tabi “Options” dhe më pas “Advanced”
 3. Zgjidhni “Enable cookies.”