Shkoni në fillim
Qëndroni në kontakt
Lagjia Manush Alimani, Bulevardi Zogu I Pare Xhabije Shkodër 4001, A
hello@corestudio.al
Tel: +355 67 229 0922
Kontaktoni Suportin
support@corestudio.al
WP: +355 67 229 0922

Cilat janë framwork të JavaScript që duhen konsideruar për tu mësuar dhe zhvilluar me to në 2020

Para se të filloj këtë artikull, dëshiroj të shtoj se rreth 69% e zhvilluesve përdorën JavaScript në 2019, duke e bërë JavaScrip një nga gjuhët e programimit më të përdorura në treg. Gjithashtu në fillimet e vitit 2020, shumica e kompanive të zhvillimit të aplikacioneve dhe faqeve të internetit janë duke kërkuar të marrin këtë gjuhë programimi për krijimin e aplikacioneve më të përparuara dhe gjithashtu kreative për klientët.

  • AngularJS
  • ReactJS
  • NodeJS
  • VueJS
  • MeteorJS

AngularJS

Zhvilluar dhe mirëmbajtur nga Google, kjo strukturë e JavaScript ka “zotëruar” tregun në vitin 2019 dhe do të vazhdojë ta bëjë këtë edhe në vitin 2020. Shumica e pronarëve të bizneseve preferojnë këtë strukturë të JavaScript për shkak të funksioneve, stilit elegant të programimit dhe gjenerimit të kodit me cilësi të lartë dhe siguri maksimale. Kur bëhet fjalë për krijimin e aplikacioneve me një faqe (SPA), AngularJS është qartë zgjedhja më e preferuar për shumicën e firmave të zhvillimit të aplikacioneve.

ReactJS

Zhvilluar dhe mirëmbajtur nga Facebook, React është një tjetër strukturë e përdorur gjerësisht e JavaScript që do të sundojë botën e zhvillimit në vitin 2020. Një përshtatje e shkëlqyeshme për ndërtimin e dy aplikacioneve me një faqe të vetme, si dhe të ndër-platformave të aplikacioneve celular. Ajo vjen e ngarkuar me karakteristika të nivelit më të lartë si fleksibilitet dhe madhësi e vogël e skedarit. Shumica e sipërmarrësve dhe udhëheqësve të biznesit e konsiderojnë këtë librari pasi është në përputhje me shumë librari dhe gjuhë të tjera të zhvillimit si dhe lehtëson procesin e mirëmbajtjes.

Çfarë ka më shumë? Këto biznese të njohura kanë përdorur këtë strukturë si një ndër teknologjitë e shumta. Kompanitë: WhatsApp, Netflix, Instagram dhe AirBnb.

NodeJS

E konsideruar si një nga strukturat më të mira për serverat, NodeJS është duke “shijuar” vëmendjen e të gjithë inxhinierve dhe stafit IT në vitin 2020. Ajo kryeson listën e framwork të JavaScript për shkak të një numri të përfitimeve dhe lehtësimeve që ajo ofron. Për shembull, pronarët e agjensive të zhvillimit i dashurojnë opsionet e zhvillimit që ofron NodeJS. Për më tepër, është e thjeshtë për tu mësuar, ofron një shkallëzim të shkëlqyeshëm, jep performancë të shkëlqyer me motorin e kërkimit Google dhe ka një mbështetje të madhe të komunitetit të saj. Shumë server të kompanive të famshme si Microsoft, LinkedIn, Walmart, IBM, BlueHost dhe GoDaddy janë të programuar në NodeJS dhe e bëjnë atë një pjesë të pirgut të tyre të teknologjisë. Gjithashtu të gjithë serverat e Core Studio, kanë përdorim të NodeJS në teknologjinë e tyre.

VueJS

VueJS – Prezantuar nga Evan You në vitin 2014, VueJS ka marrë një famë gjigande në vitet e fundit. Në fakt, ka të shumë mundësi të shkëlqejë në treg në vitin 2020. Dhe arsyeja që qëndron pas kësaj popullariteti është libraritë dhe tiparet që sjell. Për shembull, lehtësia e tij e integrimit me gjuhë të ndryshme programimi, e bëjnë këtë framwork të jetë ndër JavaScript më të përdorura në treg sot.

MeteorJS

Krijuar duke përdorur teknologjine e NodeJS, MeteorJS përdoret tepër për të zhvilluar aplikacione të bazuara në web. E pajisur me një gamë të plotë librarishë dhe paketash, Meteor lehtëson zhvillimin e aplikacioneve ndër-platformë. MeteorJS integrohet me MongoDB pa probleme dhe DDP (Protokollin e të Dhënave) për të transmetuar modifikimet e të dhënave për klientët pa kërkuar nga zhvilluesit e aplikacioneve të shkruajnë ndonjë kod sinkronizimi. Kjo strukturë e Javascriptit pritet të fitojë popullaritet në vitin 2020.

Përfundimi

Sinqerisht, në këtë evolucionar teknologjik, duhet ta mbani veten të azhurnuar me strukturat e JavaScript që ne kemi lartpërmendur. Nuk ka dyshim se JavaScript do të jetë shumë e suksesshme përsëri në vitin 2020. Do të jetë i pandalshëm. Dhe do të vazhdojë të mbretërojë edhe këtë vit.

Author avatar
Mefat
https://corestudio.al/
Zhvillues me përvojë ne ndërtimin dhe zhvillimin e faqeve të internetit. I apasionuar pas WordPress, unë kam qenë gjithmonë i interesuar të ndihmoj njerëzit të zgjidhin sfidat e tyre. Pozita ime e tanishme më jep një mundësi për të ndihmuar sipërmarrësit të arrijnë qëllimet e tyre të biznesit.